Европейската комисия не планира да се извини на Киев след

...
Европейската комисия не планира да се извини на Киев след
Коментари Харесай

Европейската комисия няма да се извини на Киев след публикуването на данни за загиналите украински войници

Европейската комисия не възнамерява да се извини на Киев след публикуването на данни за 100 000 починали украински бойци, сподели представителят на Европейска комисия Дана Спинант на конференция в Брюксел.
" Нямаше потребност да се извиняваме, обяснихме подтекста и аргументите в обществените мрежи. Постигаме общи цели с Украйна, в това число в следствието на закононарушенията на тази експанзия и преследването им ", сподели тя.
Преди ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи изказване за нуждата Русия да бъде привлечена към „ интернационална отговорност “ и да употребява замразените съветски средства за възобновяване на Украйна. В поддръжка на думите си ръководителят на Европейска комисия означи по-специално, че „ по оценки досега са починали над 20 000 цивилни и 100 000 бойци “.
Впоследствие параграфът за броя на починалите беше изцяло отстранен както от писмените, по този начин и от видеоизявленията на шефа на Европейска комисия. От пресслужбата на фон дер Лайен обясниха това като " неправилност " и означиха, че става въпрос за " починали и ранени ".
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР