Европейската комисия настоя днес в ЕС спешно да бъде прието

...
Европейската комисия настоя днес в ЕС спешно да бъде прието
Коментари Харесай

EК настоява спешно да се въведе закон за отговорността на интернет платформите

Европейската комисия настоя през днешния ден в Европейски Съюз незабавно да бъде признато законодателство, което да вкара отговорност за дейностите на интернет платформите. Трябва да се постави завършек на цифровия Див Запад, съобщи пред Европейския парламент заместник-председателят на Европейска комисия Вера Юрова, заяви Българска телеграфна агенция.

Според нея е належащо просветителните системи да бъдат съобразени с цифровата среда и да се реализира повече цифрова просветеност. Интернет платформите способстваха за изострянето на към този момент съществуващи разделения в нашите общества, добави тя.

По нейните думи щурмът на Капитолия при започване на януари е посочил мощта на софтуерните колоси. Прекратяването на достъпа до обществените мрежи на настоящ президент по неразбираеми индикатори е в действителност обезпокоително, съобщи Юрова. Въпреки че безотговорните апели на Доналд Тръмп към принуждение изискваха реакция, време е безконтролната власт на софтуерните компании да бъде обуздана, добави тя.

Юрова настоя да се резервира свободата на изложение, само че при въвеждане на наложителна отговорност за платформите. Необходимо е платформите да бъдат отчетни и да не бъдат оставяни да взимат случайни решения. Фалшивите профили и лайкове, изявленията от такива профили, ботовете, могат да основат огромна заплаха за демокрацията, уточни еврокомисарят
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР