Европейската комисия наложи на Епъл глоба в размер на 1,84

...
Европейската комисия наложи на Епъл глоба в размер на 1,84
Коментари Харесай

Европейската комисия глоби “Епъл“ с 1,8 милиарда евро

Европейската комисия наложи на " Епъл " санкция в размер на 1,84 милиарда евро за неспазване на разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренция на онлайн пазара на музика - невиждана глоба, която американският колос реши да апелира, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Spotify, известната платформа за стрийминг на музика, подаде тъжба в Брюксел против практиките на калифорнийския колос, които са счетени за нарушаване на европейските правила за " лоялна конкуренция " и съгласно нея не са " подсигурили свободата на избор на потребителите и справедливата среда за разработчиците ".

В края на формалното следствие, почнало през юни 2020 година, европейският изпълнителен орган се произнесе в интерес на жалбоподателя.

" В продължение на десетилетие " Епъл " злоупотребява с господстващото си състояние на пазара за разпространяване на приложения за стрийминг на музика посредством своя AppStore ", изясни комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Тя добави, че американската компания е въвела ограничавания, с цел да попречи на разработчиците на приложения да разпространяват измежду потребителите на устройствата iPhone и iPad " различни и по-евтини услуги, налични отвън екосистемата на " Епъл ".

" Това е нелегално: според антитръстовите правила на Европейски Съюз през днешния ден наложихме на " Епъл " санкция в размер на над 1,8 милиарда евро ", сподели тя.

Групата ще би трябвало също по този начин да приключи въпросните практики и да се въздържа от приемане на еквивалентни системи в бъдеще.

Това е първият случай, в който Европейски Съюз постанова санкция на " Епъл " за нарушение на разпоредбите за конкуренция. Сумата е избрана като " пропорционална на международните доходи " на компанията и " нужна, с цел да работи възпиращо ", се споделя в изказване на Еврокомисията.

" Такава еднократна санкция е нужна, защото забележителна част от вредите са непарични и не могат да бъдат вярно регистрирани въз основа на приходите. Глобата би трябвало да е задоволителна, с цел да възпре Apple от повторение на това или сходно нарушаване ", настоват от Европейска комисия.

" Епъл " незабавно разгласи, че ще апелира наложената санкция. Според тях глобата е наложена " макар невъзможността на Комисията да открие каквито и да било достоверни доказателства за вреди за потребителите ", написа БГНЕС. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР