Европейската комисия налага допълнителни мита от 8 до 18 процента

...
Европейската комисия налага допълнителни мита от 8 до 18 процента
Коментари Харесай

ЕС налага антидъмпингови мита на биодизела от Индонезия

Европейската комисия постанова спомагателни мита от 8 до 18 % на вноса на биодизел от Индонезия, защото съгласно Брюксел производителите от азиатската страна са се облагодетелствали от дотации, които са им дали незаслужено предимство пред европейските им съперници, съобщи ДПА.

При задълбочено следствие Комисията е открила, че индонезийските производители на биодизел печелят от дотации, данъчни отстъпки и достъп до първични материали на цени под пазарните, показва Европейска комисия.

Тези мита са краткотрайни и ще бъдат в действие, до момента в който Европейската комисия завърши следствието си. Окончателни ограничения могат да бъдат наложени до декември с хода на следствието, добавя АП.

Основната суровина за производството на биодизел в Индонезия е палмовото масло. То е причина за безпокойствие измежду екоактивистите поради последствията от обезлесяването, провокирано от устрема да се засадят повече от доходоносните растения, осведоми Българска телеграфна агенция.

Износът на индонезийски биодизел за Европейски Съюз се равнява на към 400 млн. евро (448,6 млн. долара) годишно.

През 2013 година Европейски Съюз наложи антидъмпингови мита на биодизела, внасян от Индонезия. Те обаче предходната година бяха анулирани от Съда на Европейски Съюз, което докара до внезапно увеличение на вноса, напомня Европейската комисия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР