Европейската комисия набра 20 млрд. евро на капиталовите пазари чрез

...
Европейската комисия набра 20 млрд. евро на капиталовите пазари чрез
Коментари Харесай

ЕК емитира на дълговия пазар 10-годишни облигации за 20 млрд. евро

Европейската комисия набра 20 милиарда евро на финансовите пазари посредством издаването на 10-годишни облигации, с които ще финансира инструмента за възобновяване от пандемията " Следващо потомство Европейски Съюз ", заяви нейният ръководител Урсула фон дер Лайен.Интересът към новите бумаги беше доста висок, надвишавайки седемкратно декларираната сума.
Европейска комисия уточни, че това е най-голямата европейска емисия на институционални облигации, най-голямата във връзка с издаване на облигации в Европа в границите на един транш, реализирана от една институция, както и най-голямата сума, набирана от Европейски Съюз при една транзакция.
Парите от продажбата на тези облигации и от още две други преводи, които ще се проведат през юни и юли, ще бъдат трансферирани като авансово финансиране на държавните управления от Европейски Съюз, чиито проекти за възобновяване на стопанските системи им от пандемията към по-зелени и цифровизирани са към този момент утвърдени.
 Европейска комисия: Страните, непредставили проектите си за възобновяване, няма да бъдат глобени Европейска комисия: Страните, непредставили проектите си за възобновяване, няма да бъдат глобени
Страните членки, които към момента не са показали пред Европейската комисия проектите си за възобновяване и развиване, не са застрашени о...
Комисията ще даде на Испания и Португалия в сряда, на Гърция и Дания в четвъртък и на Люксембург в петък, като идващите последващи седмици ще бъдат последвани от друга членове на Европейски Съюз, уточни Фон дер Лайен.
През 2021 година Комисията има намерение да вземе от пазарите назаем 80 милиарда евро под формата на облигации, с цел да финансира схемата за икономическа промяна, която би трябвало да помогне на Европа да стане карбонно неутрална до 2050 година и да стане по-годна за цифровата епоха.
" Трябва да влагаме тези пари добре, с цел да извлечем максимума от тях. Трябва да се уверим, че проектите са в сходство с европейските цели “, сподели Урсула фон дер Лайен на конференция.
" Трябва да сме сигурни, че осъществяването на тези амбициозни цели се реализира и ще бъдем доста бдителни, с цел да сме сигурни, че това осъществяване е тъкмо ", сподели още тя и добави, че ще пътува до страните, които към този момент са показали националните си проекти.
 Европейска комисия подписа трети контракт с BioNTech-Pfizer за нови 1,8 милиарда ваксини Европейска комисия подписа трети контракт с BioNTech-Pfizer за нови 1,8 милиарда ваксини
Европейската комисия подписа трети контракт с фармацевтичните сдружения BioNTech и Pfizer. С него се резервират спомагателни 1,8 милиарда...
Еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан, който също присъстваше на конференцията, уточни, че над 50% от облигациите с топ кредитен рейтинг " AAA, продадени във вторник, са отишли за вложители в 27-членния Европейски Съюз и към 13% за вложители от Азия и Америка.
Той сподели още, че към 25% от вложителите са централни банки, 37% са закупени от шефове на фондове и 11% от застрахователни фондове.
" Успяхме в действителност да заинтересуваме и да притеглим дълготрайни вложители, което явно беше нашата цел и съм благополучен от тази конструкция на вложителите “, сподели Хан.
По-рано във вторник " Файненшъл таймс " и " Уолстрийт джърнъл " оповестиха, че Европейският съюз е изключил доста от най-големите банки в света от новата си стратегия за издаване на задължения под формата на еврооблигации поради присъединяване им в кавги с манипулиране на дълговите пазари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР