Европейската комисия може в следващите дни да наложи мито от

...
Европейската комисия може в следващите дни да наложи мито от
Коментари Харесай

Financial Times : ЕС има планове за въвеждане на мито върху вноса на зърно от Русия и Беларус

Европейската комисия може в идващите дни да наложи мито от 95 евро на звук върху вноса на зърно от Русия и Беларус, написа Financial Times /FT/, базирайки се на свои осведомени източници. Това ще докара до нарастване на цените с най-малко 50%, настояват източниците а изданието.

Освен това Европейската комисия може да вкара спомагателни мита върху доставките на маслодайни семена и продуктите от тяхната преправка.

През 2023 година Русия е доставила на Европейски Съюз 4 милиона тона от тези артикули, което подхожда на почти 1% от общото европейско търсене, отбелязва FT. Преди това Латвия едностранно отхвърли да купува доста хранителни артикули от Русия и Беларус, а Литва вкара строги инспекции на такива артикули. Полският министър председател Доналд Туск предизвести, че страната му може да последва Латвия в възбраната на вноса на зърнени и други култури от Русия, само че означи, че държавното управление „ избира взаимно общоевропейско решение за наказания върху селскостопански и хранителни артикули от Русия и Беларус “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР