Европейската комисия може да потвърди, че председателката й Урсула фон

...
Европейската комисия може да потвърди, че председателката й Урсула фон
Коментари Харесай

ЕК за Клуб Z: Да, Фон дер Лайен е разговаряла с Кирил Петков

Европейската комисия може да удостовери, че председателката й Урсула фон дер Лайен и някогашният министър председател Кирил Петков са имали диалог. Това оповестиха от Европейска комисия през днешния ден за Клуб Z.

Повод за нашия въпрос бе разпространеният вчера от депутата Радостин Василев запис, съгласно който Петков твърди, че Фон дер Лайен е дала обещание на България поддръжка за Шенген и еврозоната. Според водача на " Продължаваме промяната " тя споделила, че можем да приемем еврото по заобиколен път.

Фон дер Лайен и Петков са обсъждали значими въпроси от дневния ред на България, измежду тях, несъмнено, и влизането в еврозоната и Шенген, декларират от Европейска комисия.

Позицията на председателката по двата въпроса е добре известна. Тя е удостоверила още веднъж поддръжката си за присъединение на България към Шенген.

Има ясно структуриран развой на влизане в еврозоната, който се ползва за всички страни. Работа на Комисията е да поддържа осъществяването на критериите. Очевидно е, че разпоредбите би трябвало да бъдат спазвани, акцентират от Европейска комисия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР