Европейската комисия коментира, че не открива дискриминация към Централна и

...
Европейската комисия коментира, че не открива дискриминация към Централна и
Коментари Харесай

Според ЕК няма дискриминация в решението за преместването на агенции на ЕС от Лондон


Европейската комисия разяснява, че не открива дискриминация към Централна и Източна Европа във връзка снощното решение на Съвета на Европейски Съюз две общностни организации, ситуирани в Лондон, да бъдат преместени в Париж и Амстердам.

Решението бе взето от 27 министри на външните работи по единомислещо утвърдена система, уточни представител на комисията.

Европейска комисия и ръководителят Жан-Клод Юнкер неведнъж означиха, че 14 години след разширението на Европейски Съюз (през 2004 година - бел. кор.) няма аргументи да се приказва за разлики сред Изтока и Запада, работим за Европа на 27 страни, без разлики и дискриминация, добави представителят.

Той даде образец за идентичното отношение на Европейски Съюз към всички страни от Общността със законодателните оферти за командированите служащи и състава на храните.

Комисията работи за единение в Европейски Съюз, нашата задача бе само да оценим подадените оферти за домакинство на организациите, добави представителят.

Съветът на Европейски Съюз нощес отхвърли с гласоподаване предложенията на София, Букурещ, Братислава, Атина, Барселона, Бон, Брюксел, Копенхаген, Дъблин, Хелзинки, Лил, Малта, Милано, Порто, Стокхолм, Виена, Варшава и Загреб за домакинство на Европейската организация по медикаментите. В конкуренцията за домакинство на Европейския банков орган България не взе участие. Преместването на двете организации се постанова около решението на Англия да напусне Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР