Европейската комисия, като част от обсъждането на нов пакет от

...
Европейската комисия, като част от обсъждането на нов пакет от
Коментари Харесай

POLITICO: Еврокомисията ще предложи смекчаване на част от санкциите срещу Русия

Европейската комисия, като част от разискването на нов пакет от наказания против Русия, ще предложи намаляване на някои от към този момент съществуващите ограничавания, Politico, базирайки се на източници. В сряда се чака Европейска комисия да осведоми посланиците на страните от Европейски Съюз за нови ограничения, в това число въвеждането на таван на цените на съветския нефт.

В същото време Брюксел може да анулира възбраната за експорт на торове, цимент и други артикули от Русия. Както Bloomberg заяви след оповестяването на частична готовност в Русия, страните от Европейски Съюз се стремят да дефинират горна граница на цените на петрола в границите на няколко седмици като отговор. Няколко дни по-късно същата организация написа, че въпросът евентуално ще бъде отсрочен, до момента в който не бъде контрактуван по-широк пакет от наказания, защото Кипър и Унгария се опълчват на мярката. Руските управляващи неведнъж са заявявали, че няма да доставят нищо в чужбина, в случай че това опонира на ползите на Русия.

Западът ускори санкционния напън против Москва след началото на специфичната военна интервенция в Украйна. Това докара до по-високи цени на електрическата енергия, горивата и питателните артикули в Европа и Съединени американски щати. Владимир Путин уточни, че политиката за въздържане и намаляване на Русия е дълготрайна тактика на Запада, а глобите са нанесли сериозен удар по цялата международна стопанска система.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР