Европейската комисия изрази днес очакване България отново да предложи жена

...
Европейската комисия изрази днес очакване България отново да предложи жена
Коментари Харесай

Брюксел очаква следващият български еврокомисар отново да бъде жена

Европейската комисия изрази през днешния ден очакване България още веднъж да предложи жена за еврокомисар. Прави чест на България, че до момента е предложила единствено дами за еврокомисари, съобщи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

Убеден съм, че ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, която отдава огромно значение на равното систематизиране на чиновниците на комисията по пол, ще чака от българските управляващи кандидатури на дами. Мисля, че тя ще държи съотношението сред мъжете и дамите еврокомисари да остане непроменено, добави представителят.

 След Габриел: Каква е процедурата в Европейския парламент за нов еврокомисар След Габриел: Каква е процедурата в Европейския парламент за нов еврокомисар

Процесът е политически и не мога да предположа по какъв начин ще преминат идните диалози, съобщи той.

Говорителят не можа да посочи дали Европейската комисия е изпратила към този момент писмо до София с искане българските управляващи да показват нов претендент за еврокомисар на мястото на вицепремиера Мария Габриел, от поста преди месец.

Мария Габриел е вицепремиер и министър на външните работи в кабинета на Николай Денков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР