Европейската комисия изрази днес готовност да продължи разговорите, свързани с

...
Европейската комисия изрази днес готовност да продължи разговорите, свързани с
Коментари Харесай

ЕК остава в готовност за открити разговори по трудностите, създавани от украинския земеделски внос

Европейската комисия изрази през днешния ден подготвеност да продължи диалозите, свързани с компликациите, провокирани от украинския аграрни импорт в няколко страни от Европейски Съюз. Решени сме да продължим разискванията намерено, съобщи представител на комисията.

Той посочи, че поради продължаването на договарянията към момента не е допустимо обезпечаването на утвърдените през май спомагателни средства. Според плана България следва да получи 9,77 милиона евро обезщетение, Унгария - 15,93 милиона евро, Полша - 39,33 милиона евро, Румъния - 29,73 милиона евро, Словакия - 5,24 милиона евро. 

Знаем, че към момента компликациите не са преодолени, някои от тези страни изпитват усложнения, свързани с опциите за предпазване на реколтата, разясни представителят. Той означи, че ЕК одобри общоевропейски мерки за украинския аграрни импорт, само че с цел да стартира изплащането на компенсациите за земеделците от петте посочени страни, би трябвало да бъдат анулирани националните ограничавания.

Наскоро представител на Европейска комисия разясни, че Унгария към момента не е отменила своите ограничения и това пречи за разпределяне на сумите за обезщетение на земеделците, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР