Европейската комисия изплати първия транш от помощта за Украйна от

...
Европейската комисия изплати първия транш от помощта за Украйна от
Коментари Харесай

Борел: ЕК изплати на Украйна първия транш от пакета за 50 милиарда евро

Европейската комисия изплати първия транш от помощта за Украйна от фонд на обща стойност 50 милиарда евро, като все още на Киев са преведени 4,5 милиарда евро. Това разгласи Върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел на конференция, предава РБК-Украйна.

" Днес направихме първото погашение на 4,5 милиарда евро от 50-милиардния фонд за подкрепяне на Украйна в поддръжка на възобновяване, реконструкцията и модернизацията на страната ", разясни испанският посланик.

В същото време Борел добави, че в четвъртък Европейският съвет ще разиска по какъв начин в допълнение да се форсира присъединението на Украйна към Общността.

Следващият транш от пакета - 1,5 милиарда евро, ще бъде през април, добави на собствен ред еврокомисарят по въпросите на разширението и съседството Оливер Вархей.

Премиерът Денис Шмигал връчи на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен проекта на Украйна за възобновяване, реорганизация и рационализация и с промените, които счита да предприеме като част от процеса на присъединение към Европейски Съюз.

Фон дер Лайен изрази мощна убеденост, че той скоро ще получи позитивна оценка и рекомендация към Съвета на Европейски Съюз да го утвърди.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР