Европейската комисия иска 70% от пълнолетните граждани в Европейския съюз

...
Европейската комисия иска 70% от пълнолетните граждани в Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕU минава в офанзива, иска 70% от гражданите в ЕС да бъдат ваксинирани до лятото

Европейската комисия желае 70% от пълнолетните жители в Европейския съюз да бъдат имунизирани против ковид до лятото, съобщи ДПА. ЕК възнамерява да разгласява надлежно предложение през днешния ден. До март тя желае да бъдат имунизирани 80% от хората над 80-годишна възраст и здравните служащи.
Тези цели се съдържат в документ, очакван за разискване на видеоконферентна среща на върха на Европейски Съюз в четвъртък, която ще се концентрира върху имунизацията като основна тематика в миг, когато страните членки работят по координиране на своите старания за битка с пандемията. 

Европейските водачи също по този начин ще обсъдят дали да има имунизационен паспорт на Европейски Съюз и други свързани с това привилегии за хората, които са се ваксинирали. 

Според източници на ДПА Европейската комисия поддържа концепцията за документ, който да съдържа допустимо най-точна информация и да е приет във всички страни от общността. Той би трябвало да демонстрира кой каква ваксина е получил, в коя страна и по кое време, както и да оказва помощ за следене на възможни странични резултати. 

Комисията обаче ще упорства, че е работа на страните членки да решат дали хората, които са имунизирани, би трябвало да получат избрани привилегии - като навестяване на заведения за хранене и кина или по-лесен достъп до ваканционни пътувания. ЕК също по този начин възнамерява да призове страните от общността да положат повече старания за разкриване на нови разновидности на вируса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР