Европейската комисия има такъв поглед за ситуацията в България и

...
Европейската комисия има такъв поглед за ситуацията в България и
Коментари Харесай

Росен Желязков: Борбата с корупцията не е хващане, а превенция

Европейската комисия има подобен взор за обстановката в България и ние като страна-членка на Европейския съюз следва да се съобразим с рекомендациите и градивната рецензия в разбора и отчета.

Така транспортният министър Росен Желязков разяснява отчета на Европейска комисия за върховенството на закона у нас.

Желязков уточни, че има корупция в транспортния бранш, само че се подхващат както структурни, по този начин и съответни ограничения за понижаване на административната тежест и режими, които допускат взаимоотношение с бизнеса. " Борбата с корупцията не е просто да ги " хващаме ", а да не позволяваме аргументите, които водят до това нещо ", безапелационен бе транспортният министър.

По отношение на корупцията има справедливи и субективни критерии за нея. Има разбори на Евробарометър, а има и чувство. Ако приемем, че чувството е водещо при държанието на обществените групи и политическото държание в изборния развой, това е значимо за еволюцията на демократичното развиване на нашата страна, разсъждава Желязков.

В транспортното министерство битката е ориентирана за понижаване на субективния фактор посредством създаване на електронни системи и услуги, които не зависят от обособените служители. Основните старания са ориентирани към " Автомобилна администрация ". Това е посоката, която съгласно Желязков би трябвало да се организира.

По думите му тези процеси би трябвало да се управляват и да има дейно правосъдие. Мерките против корупцията би трябвало да бъдат надълбоко премислени и всяко едно държавно управление би трябвало да има ясна концепция и посока в битката с предпоставките, водещи до корупционни практики, настоя Росен Желязков.

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов дефинира отчета на Европейска комисия за върховенството на закона у нас като отчет с справедливи рекомендации, които, преодолявайки ги, би трябвало да се превърнем в отличници. Министерство на стопанската система към този момент е набелязало съответни ограничения, като да вземем за пример кандидатстване пред Европейска комисия за взаимен план за осъществяване на бизнес средата в антикорупционната сфера.

Министър Борисов не е открил директна корупция в отрасловото си министерство , само че имат над 37 общи сигнали за административно закъснение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР