Европейската комисия има 43 въпроса към българския План за възстановяване

...
Европейската комисия има 43 въпроса към българския План за възстановяване
Коментари Харесай

ЕК с 43 въпроса към българския План за възстановяване, основните са за правосъдие и енергетика |

Европейската комисия има 43 въпроса към българския План за възобновяване и резистентност, удостовери вицепремиерът по евросредствата Атанас Пеканов от трибуната на Народното събрание.

Изказването му е в отговор на въпрос на Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, който попита дали е правилно, че Брюксел има 43 въпроса към българския проект и за кои браншове се отнасят те.

" Получена е противоположна връзка от Европейската комисия по Плана за възобновяване и резистентност. Тя не ни изненадва и не ни тормози ", съобщи служебният вицепремиер.

Той съобщи, че българският проект се състои от 57 плана и 46 промени, както и че е обикновено да има противоположна връзка и въпроси за тях.

Пеканов изясни, че има два огромни въпроса, а останалите са механически въпроси. По думите му огромните два въпроса са ориентирани към секторите " енергетика " и " господство на закона ".

Той посочи, че договарянията не престават изключително поради предлагането за промяна в БЕХ. За момента България се въздържа от такава, защото решението не може да бъде вземано от длъжностен кабинет, сподели вицепремиерът. Той беше безапелационен, че сега на договарянията те се пробват да обяснят, че това решение следва да бъде взето от Народното събрание.

Относно върховенството на закона той съобщи, че главните рекомендации са за усилването на контрола върху основния прокурор и обезпечаването на самостоятелна правосъдна власт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР