Европейската комисия и председателя на Еврогрупата подписаха Меморандум за разбирателство

...
Европейската комисия и председателя на Еврогрупата подписаха Меморандум за разбирателство
Коментари Харесай

България започва подготовка за производство на евромонети

Европейската комисия и ръководителя на Еврогрупата подписаха Меморандум за съгласие с Република България, очертаващ практическите стъпки, които ще разрешат на България да стартира да създава монети евро, когато получи утвърждение за присъединение към еврозоната, научи Moreto.net. Тези стъпки засягат сеченето на избрани количества пробни монети с изображенията на общите страни на евромонетите и избора на националните дизайни на българските евромонети.

Меморандумът за съгласие се подписа на 6 декември в Брюксел от заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис, от еврокомисаря за стопанската система Паоло Джентилони, от ръководителя на Еврогрупата Паскал Донахю и от страна на Република България от министъра на финансите Росица Велкова и шефа на Българската национална банка Димитър Радев.

Подписването на Меморандума съставлява значима стъпка по пътя на присъединението на страната към еврозоната, окончателното решение за което би трябвало да бъде взето от Съвета според член 140, параграф 2 от Договора за действие на Европейския съюз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР