Европейската комисия и Италия блокираха пратка с ваксини срещу COVID-19

...
Европейската комисия и Италия блокираха пратка с ваксини срещу COVID-19
Коментари Харесай

ЕК и Италия блокираха пратка на АстраЗенека за Австралия |

Европейската комисия и Италия блокираха пратка с ваксини против COVID-19 на компанията АстраЗенека за Австралия, след като фармацевтичният производител не извърши договорните си отговорности към Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция

Източници на Ройтерс настояват, че АстраЗенека е поискала позволение от италианското държавно управление да изнесе към 250 000 дози от завода си в Анани край Рим. Италианското правителство е отказало, а Европейска комисия подкрепила решението му. 

Засега няма коментар от страна на АстраЗенека.

Това се случва дни откакто италианският министър председател Марио Драги, който встъпи в служба предишния месец, сподели на среща с водачите на останалите страни от Европейски Съюз, че съюзът би трябвало да форсира имунизацията и да предприеме строги ограничения против фармацевтичните компании, които не доставят обещаните количества, означи Ройтерс.

Ваксинацията в страните от Европейски Съюз стартира в края на декември, само че върви с много по-бавни темпове в съпоставяне със страни като Израел и Англия. Това се дължи и на проблемите в доставките от основни производители.

Смята се, че днешната възбрана е първият случай, когато Европа стопира износа на ваксини за трета страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР