Европейската комисия (ЕК) започна разследване срещу Унгария заради евентуално нарушение

...
Европейската комисия (ЕК) започна разследване срещу Унгария заради евентуално нарушение
Коментари Харесай

ЕК е започнала разследване срещу Унгария за евентуално нарушение на върховенството на закона

Европейската комисия (ЕК) стартира следствие против Унгария поради вероятно нарушаване от Будапеща на върховенството на закона, чието съблюдаване е изискване за разпределяне на средства от общия бюджет на Европейския съюз. Това заяви в сряда зам.-шефът на Европейската комисия Вера Юрова, предава ТАСС.

" Днес изпращаме уведомително писмо до Унгария за формалното пускане на процедурата на бюджетните условия. Ние идентифицирахме проблеми, които могат да нарушат върховенството на закона в Унгария и да обиден бюджета на Европейски Съюз ", сподели тя.

Според Юрова в този момент Европейска комисия чака отговор от унгарските управляващи за изясняване и разрешаване на обстановката. „ Унгария ще би трябвало да отговори на нашите опасения и да предложи коригиращи ограничения “, добави тя.

През декември 2020 година водачите на Европейски Съюз договориха дълголетен бюджет на общността, фонд за възобновяване и механизъм за систематизиране на бюджетните средства на Европейски Съюз сред страните от общността, като се вземе поради спазването от тях на върховенството на закона. Според новите правила заплащанията от бюджета на Европейски Съюз могат да бъдат удържани от страните от общността, в които се удостовери нарушаването на този принцип.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР