Европейската комисия /ЕК/ въведе в действие базата данни за прозрачност

...
Европейската комисия /ЕК/ въведе в действие базата данни за прозрачност
Коментари Харесай

ЕК стартира базата данни за прозрачност по Законодателния акт за цифровите услуги

Европейската комисия /ЕК/ вкара в деяние базата данни за бистрота по Законодателния акт за цифровите услуги. По този метод ще бъде даде старт на едно от многото нововъведения за повишение на прозрачността и отчетността в онлайн пространството , излиза наяве от известие, изпратено до медиите.

Актът изисква от всички снабдители на хостинг услуги да дават на потребителите ясна и съответна информация, така наречен ревю на претекстовете, когато отстраняват или лимитират достъпа до несъмнено наличие. Новата база данни ще събере тези изложби на претекстовете, което трансформира тази база данни в първо по рода си регулаторно вместилище. В него данните за решенията з а модериране на наличие , взети от доставчиците на онлайн платформи, настоящи в Европейски Съюз, са налични за необятната общност в невиждан мащаб.

В момента само доста огромните онлайн платформи /VLOP/ имат обвързване да подават информация в базата данни. От 17 февруари идната година всички снабдители на онлайн платформи ще би трябвало да подават данни за своите решения за модериране на наличие. Изключение от това предписание вършат само микропредприятията и дребните предприятия .

По този метод потребителите ще получат опцията да преглеждат систематизирани статистически данни , да търсят съответни изложби на претекстовете и да изтеглят данни. През идващите месеци Европейска комисия ще добави нови детайли за разбор и визуализация .

Междувременно комисията приема противоположна връзка за актуалната настройка на системата. Изходният код въз основата данни е обществено наличен в GitHub . Заедно с Кодекса за държание по отношение на дезинформацията , новата база данни разрешава на потребителите да работят по по-информиран метод при разпространяването на нелегално и нездравословно наличие онлайн .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР