Европейската комисия (ЕК) ще удължи мерките, даващи права на украинските

...
Европейската комисия (ЕК) ще удължи мерките, даващи права на украинските
Коментари Харесай

ЕК удължава мерките за украинските бежанци до 2024 г.

Европейската комисия (ЕК) ще удължи ограниченията, даващи права на украинските бежанци в границите на Европейския съюз (ЕС) до март 2024 година Директивата за краткотрайна протекция, юридически инструмент, който беше задействан след съветската инвазия, разрешава на хората, бягащи от Украйна , да живеят и работят в границите на Европейски Съюз , заяви " Евронюз ".

Илва Йохансон, европейският комисар по вътрешните работи , също сподели, че в този момент ще бъде уголемен, с цел да обхване тези, които желаят да се върнат в предупредителната раздрана страна, само че се опасяват да изгубят отбраната си

" Много украинци, които пристигнаха и желаеха краткотрайна протекция, в този момент се връщат вкъщи, тъй като биха желали да възстановят страната си и аз поздравявам това, сподели Йохансон. Те би трябвало да се отпишат от краткотрайната протекция, само че доста от тях се двоумят да го създадат, тъй като считат, че може да се наложи да бягат още веднъж. Виждаме тази заран бомби, които още веднъж падат в Киев. Ето за какво взехме решение: не е належащо да се дерегистрирате, единствено да уведомите, че напускате Европейски Съюз и се връщате вкъщи. Така че е значимо да уведомите, само че можете да запазите картата си., сподели тя. "
 Повече от 4 милиона украински бежанци са признати в Европа
Повече от 4 милиона украински бежанци са признати в Европа

Най-много украинци са се открили в Полша и Германия

Успоредно с това беше пуснат нов онлайн инструмент за търсене на работа, наименуван EU Talent Pool, с цел да помогне на нуждаещите се украинци да работят. Всеки, който се възползва от краткотрайна протекция, може да се записва и да качи автобиография за кандидатстване по свободните позиции на работодателите.

Според Евростат 250 000 украинци са публично регистрирани като търсещи работа в 18 страни от Европейски Съюз. 

Участието в плана EU Talent Pool е непринудено за държавите-членки, само че Комисията се надява страните да продължат да оказват помощ на бягащите от войната , като вземат участие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР