Европейската комисия (ЕК) ще свика нова извънредна среща на министрите

...
Европейската комисия (ЕК) ще свика нова извънредна среща на министрите
Коментари Харесай

EK свиква извънредна среща заради енергийната криза

Европейската комисия (ЕК) ще свика нова изключителна среща на министрите на енергетиката на Европейски Съюз до края на септември, с цел да прегледа ограничения за превъзмогване на енергийната рецесия. Испанският вицепремиер и министър на екологичния преход и демографските провокации Тереса Рибера заяви новината пред TV3.
Прочетете още
" Разполагаме с набор от ограничения, които значително ни припомнят на това, което правихме в Испания през годината ", сподели вицепремиерът. " Ще би трябвало да забележим какви тъкмо условия ще предложи Европейската комисия преди тези заключителни договаряния, преди утвърждението на регламентите на 30 септември, явно преди края на месеца, на изключителното съвещание на Съвета по енергетика, което ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще свика още веднъж ", сподели тя.

Енергийната рецесия в Европейски Съюз се задълбочи при започване на юли с първите спирания на доставките на газ от Русия за няколко страни от Европейски Съюз, свързани по-специално с проблеми с поддръжката на турбините на газопровода " Северен поток " заради западните наказания против Москва. След това Европейската комисия прикани страните от Европейски Съюз да се приготвят превантивно за цялостно прекъсване на доставките на съветски газ и показа проект за непринудено понижаване на потреблението на газ с 15% от всички страни членки в интервала от 1 август 2022 година до 31 март 2023 година

По-рано министрите на енергетиката на Европейски Съюз не съумяха да се спогодят за таван на цените на съветския тръбопроводен газ и разпоредиха на Европейска комисия да изследва опцията за таван на цените на всички типове газ, в това число на втечнения природен газ (LNG). Според европейския комисар по енергетиката Кадри Симсон Европейската комисия счита, че е значимо да се вкара ценови таван особено за съветския газ " заради експанзията на Русия против Украйна ", само че Брюксел се притеснява, че въвеждането на ценови таван за втечнения природен газ " може да подкопае сигурността на доставките ". 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР