Европейската комисия (ЕК) ще одобри в следващите дни проект за

...
Европейската комисия (ЕК) ще одобри в следващите дни проект за
Коментари Харесай

ЕК ще удължи използването на COVID сертификата до 2023 г.

Европейската комисия (ЕК) ще утвърди в идващите дни план за удължение на потреблението на европейския дигитален Коронавирус документ до юли идната година. Това заяви испанският вестник Паис, базирайки се на лични източници.
Според изданието Европейска комисия може да утвърди самодейността тази седмица. Covid-сертификатът стартира да се употребява в Европейски Съюз през юли 2021 година със период на годност, стеснен до една година. Сега европейските управляващи смятат за належащо да удължат използването му с още 12 месеца, защото считат, че на фона на епидемиологичната обстановка цифровият документ остава потребен инструмент за държавите-членки на общността.
„ Ние не споделяме, че желаеме документът да издържи още една година “, цитира вестникът източници. „ Но би трябвало да признаем, че с актуалното развиване на пандемията може да се наложи да го използваме повече от година. Ако Държавите-членки не престават да изискват от жителите да улеснят пътуванията, защото здравните ограничения към момента са в действие, ние би трябвало да им дадем избор. "
Зеленият Коронавирус документ на Европейски Съюз влезе в действие на 1 юли 2021 година Той съдържа три типа информация – данни за имунизация, минало заболяване, след което човек може да се движи свободно в границите на Европейски Съюз в продължение на 180 дни, и негативен PCR тест, който дава 72 часа за пътешестване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР