Европейската комисия (ЕК) ще одобри в следващите дни проект за

...
Европейската комисия (ЕК) ще одобри в следващите дни проект за
Коментари Харесай

ЕК ще удължи използването на Covid-сертификата до 2023 г.

Европейската комисия (ЕК) ще утвърди в идващите дни план за удължение на потреблението на европейския дигитален Covid-сертификат до юли идната година. Това заяви испанският вестник Паис, базирайки се на лични източници.

Според изданието Европейска комисия може да утвърди самодейността тази седмица. Covid-сертификатът стартира да се употребява в Европейски Съюз през юли 2021 година със период на годност, стеснен до една година. Сега европейските управляващи смятат за належащо да удължат използването му с още 12 месеца, защото считат, че на фона на епидемиологичната обстановка цифровият документ остава потребен инструмент за държавите-членки на общността.

„ Ние не споделяме, че желаеме документът да издържи още една година “, цитира вестникът източници. „ Но би трябвало да признаем, че с актуалното развиване на пандемията може да се наложи да го използваме повече от година. Ако Държавите-членки не престават да изискват от жителите да улеснят пътуванията, защото здравните ограничения към момента са в действие, ние би трябвало да им дадем избор. "

Зеленият Covid-сертификат на Европейски Съюз влезе в действие на 1 юли 2021 година Той съдържа три типа информация – данни за имунизация, минало заболяване, след което човек може да се движи свободно в границите на Европейски Съюз в продължение на 180 дни, и негативен PCR тест, който дава 72 часа за пътешестване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР