Европейската комисия (ЕК) реши да удължи до средата на септември

...
Европейската комисия (ЕК) реши да удължи до средата на септември
Коментари Харесай

ЕК удължи забраната за внос на украински храни в България до средата на септември

Европейската комисия (ЕК) реши да удължи доникъде на септември възбраната за импорт на зърно от Украйна за  България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.  Това заяви в понеделник Полската организация за печата (PAP).
" Получихме от Европейски Съюз плана за новата регулация, която не разрешава вноса на четири продукта в пет страни ", написа Роберт Телус в " Туитър ". " В плана се показва, че възбраната ще бъде  удължена до 15 септември . Това е план, само че се надяваме да може да влезе в действие още от на следващия ден ", показва министърът.
На 2 май Европейски Съюз наложи ограничавания на вноса на украинска пшеница,  царевица, рапица и слънчоглед до 5 юни, с цел да облекчи производителите в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, припомя Ройтерс. Те се оплакват, че вносът на на ниска цена украинско зърно подблива цените и прави тяхната продукция неконкурентноспособона.
Забраната важи за пшеница, царевица, рапица и слънчоглед . Тя беше въведена на 2 май, заменяйки едностранни решения за възбрана на вноса от страни, граничещи с Украйна, в това число Полша.
Украинските управляващи назовават ​​забраната за експорт нарушаване на предходни съглашения и приканват Европейски Съюз да я анулира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР