Европейската комисия (ЕК) работи по пакет от строги санкции срещу

...
Европейската комисия (ЕК) работи по пакет от строги санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС работи по санкции срещу Руската федерация и се готви да приеме бежанци в случай на война

Европейската комисия (ЕК) работи по пакет от строги наказания против Русия, които ще бъдат въведени неотложно при положение на съветски дейности против Украйна, сподели формалният представител на Европейска комисия Дана Спинант, оповестява „ Интерфакс “.

„ Работим върху мощен и цялостен пакет от стопански, финансови и други наказания, които бързо ще бъдат наложени на Русия, в случай че тя продължи своята ескалация и работи против Украйна “, сподели говорителката на брифинг в Брюксел в понеделник.

Тя добави, че не може да навлиза в детайлности. „ Никога не обсъждаме обществено наличието на глобите “, изясни Спинант, написа организацията.

Според нея " подготовката на този пакет от наказания е доста напреднала и се координира с нашите съдружници ", глобите " при нужда могат бързо да бъдат въведени в действие ".

На въпрос дали Европейският съюз се готви да одобри бежанци при положение на боен спор сред Украйна и Русия и дали Европейски Съюз ще помогне на страните от Съюза, които ще ги одобряват, Спинат е обяснила: „ Втората част от нашата работа (в подтекста на напрежението с Русия – IF), в допълнение към пакета от наказания, са подготвителни ограничения. Работихме по поредност от ограничения, свързани с разнообразни аспекти, които могат да зародят при положение на ескалация на обстановката. Миграцията и бежанците са един от разделите на това образование.

Тя сподели, че сега не може да даде детайлности, само че Европейски Съюз ще бъде подготвен " за каквото и да се случи в тази и други области ". Европейска комисия работи " в тясно съдействие с държавите-членки, с цел да им даде когато и да е навременната помощ, която може да е нужна ", добавя „ Интерфакс “.

В отговор на уточняващ въпрос, говорителката е удостоверила, че този „ развой на подготовка е в ход... ние го вършим от известно време, с цел да сме подготвени за всичко “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР