Европейската комисия (ЕК) призова страни членки да направят спешна проверка

...
Европейската комисия (ЕК) призова страни членки да направят спешна проверка
Коментари Харесай

ЕК призова за спешна проверка на руснаците със златни визи

Европейската комисия (ЕК) прикани страни членки да създадат незабавна инспекция на своите бази данни за раздадените " златни визи " и " златни паспорти " на глобени руснаци и беларуси.

Преди седмица България дефинитивно отстрани схемата със " златните паспорти ", само че по гледище на държавното управление схемата за даване на " златни визи " бе непокътната. Това е процедура, посредством която чужденците получават право на безсрочно престояване в страната, в случай че потвърдят, че са създали инвестиция за най-малко един милиона лв. в България.

" Някои съветски или беларуски жители, които са обект на наказания или които поддържат в огромна степен войната в Украйна, може да са придобили поданство на Европейски Съюз или фаворизиран достъп до Европейски Съюз, в това число правото да пътуват свободно в Шенгенското пространство, по линия на тези режими ", предизвестява Европейска комисия.

За превъзмогване на тези непосредствени опасности комисията приканва страните да вземат бързо решение дали да лишават паспортите или визите на съветски или беларуски жители, включени в европейския санкционен лист.

" Разрешенията за престояване, издадени според режим за право на престояване против вложения на съветски или беларуски жители, които подлежат на наказания, следва неотложно да бъдат отнети след самостоятелна оценка и в сходство с правилото на пропорция, главните права и националното право на страните членки. Тези ограничения следва да се ползват за съветски или беларуски жители, които поддържат в огромна степен войната в Украйна ", се споделя в известието на Европейска комисия.

Както Mediapool към този момент писа, руснаците с български златни паспорти са 39 души. Няма данни някой от тях да е обект на европейските и американските наказания, въпреки че някои от тях имат общ бизнес със глобени лица. Mediapool описа, чиято естонска " златна виза " бе отнета преди да получи български " златен паспорт ". Той е съучастник на глобения от Англия съветски олигарх Андрей Рюмин. В края на предходната година България лиши българския паспорт на Галина Улютина, която е брачна половинка на.

" Златните визи " са доста повече от " златните папорти ", а до момента държавното управление не е съобщавало, че прави инспекция на хората, които са получили право на непрекъснато престояване в страната против вложения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР