Европейската комисия (ЕК) приканва заинтересованите страни да представят идеи за

...
Европейската комисия (ЕК) приканва заинтересованите страни да представят идеи за
Коментари Харесай

ЕК задели 44 млн. евро за проекти на млади хора в рамките на Европейския корпус за солидарност

Европейската комисия (ЕК) приканва заинтригуваните страни да показват хрумвания за планове в границите на Европейския корпус за взаимност. За тази година бяха заделени общо 44 милиона евро от бюджета на Европейски Съюз за определени планове, в които ще могат да вземат участие младежи от цяла Европа и отвън нея, оповестяват от Министерство на младежта и спорта.

„ Европейски корпус за взаимност “ е нова законодателна самодейност на Европейския съюз под формата на Програма. Програмата цели просветителното, общественото, гражданското и професионалното развиване на младежите. „ Европейски корпус за взаимност “ бе първото затворено законодателно досие в историята на младежкия бранш. Това се случи в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, с помощта на задълбочени договаряния от страна на представителите на Министерство на младежта и спорта в Брюксел.

Това е първата от серия предложения от страна на Европейска комисия, които ще разрешат на минимум 100 000 младежи да вземат участие в корпуса до края на 2020 година Отправената покана обгръща най- необятния до момента набор от планове: с изключение на дълготрайна самостоятелна доброволческа активност, стажове и работни места в региона на солидарността, ще бъдат възможни следните планове: – организациите ще могат да оферират краткосрочни планове (с дълготрайност сред две седмици и два месеца) за екипи от доброволци. – Не единствено обществените и частните организации, открити в страните — членки на Европейски Съюз, могат да аплайват за финансиране.

Младите хора, регистрирани в Портала на Европейския корпус за взаимност, също ще могат да образуват групи от минимум 5 участника и сами да основават действия за взаимност, ръководени от младежи. – В някои планове на Европейския корпус за взаимност в региона на доброволчеството могат да вземат участие и организации отвън Европейски Съюз — от Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Турция, някогашната югославска република Македония и други страни сътрудници. Проектите по линия на поканата за показване на оферти, която стартира през днешния ден, ще бъдат подбрани откакто Европейският парламент и Съветът одобряват публично предлагането на Комисията в резултат на политическото съглашение сред тях от юни 2018 година

Крайният период за кандидатстване е 16 октомври 2018 година като се изключи плановете за екипи от доброволци, за които крайният период за кандидатстване е 18 февруари 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР