Европейската комисия (ЕК) представи подробно плановете и целите си за

...
Европейската комисия (ЕК) представи подробно плановете и целите си за
Коментари Харесай

ЕК представи цифровите си приоритети до 2030 г.

Европейската комисия (ЕК) показа в детайли проектите и задачите си за подсилване на цифровата екосистема, като разгласи, че идващите й стъпки ще бъдат ориентирани към стопанска система и публични услуги, софтуерните умения и мрежовата инфраструктура в Европа.

В свое изказване, представено от Мobile World Live, от Европейска комисия изясняват, че Програмата за политики на цифровото десетилетие ще насочи държавите-членки към реализиране на упоритостите им до 2030 година

Европейска комисия акцентира четири основни области - възстановяване на цифровите умения на гражданите; внедряване на нововъзникващи технологии, в това число облак и изкуствен интелект за предприятията; рационализиране на мрежовата инфраструктура и инфраструктурата за данни; и цифровизиране на публичните услуги и административните процеси.

" Тези области въплъщават задачите на политическата стратегия ", твърди Европейска комисия, като показва сигурната и конкурентоспособна цифрова среда, справедливите онлайн бизнес практики и достъпа до технологии като съществени за упоритостите на континента.

За да стане това допустимо, Европейска комисия ще създаде основни индикатори за успеваемост, с цел да следи напредъка през идващите месеци. Комисията декларира, че от държавите-членки на Европейски Съюз, се чака през октомври 2023 година да предадат " национална стратегическа пътна карта ", в която в детайли да бъдат разказани политиките и дейностите в поддръжка на цифровите цели.

Освен това Европейска комисия акцентира смисъла на " многонационални планове " за ускорение на вложенията в цифрова инфраструктура, обхващаща технологии, в това число 5G и квантови калкулации.

Предвижда се Европейска комисия да разгласява първия си отчет за цифровото десетилетие през юни.

Програмата обрисува и седем предпочитани области за деяние - основаване на обединен дигитален пазар, по-голяма оперативна съгласуемост, повишение на доверието и сигурността в интернет, доста по-бърз достъп, повече вложения в научноизследователска и развойна активност, повишение на уменията за цифрова просветеност и приобщаване, както и използване на осведомителните и информационните технологии за справяне с провокациите пред обществото като изменението на климата и застаряването на популацията.

Примерите, за изгодите, до които ще докара развиването в тези области, са по-лесното осъществяване на електронни заплащания и издаване на фактури, бързото внедряване на телемедицината и енергийно ефикасното осветяване. В тези седем области Програмата в региона на цифровите технологии планува към 100 следващи дейности, от които 31 ще бъдат законодателни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР