Европейската комисия (ЕК) предложи да отпусне 24 милиарда евро за

...
Европейската комисия (ЕК) предложи да отпусне 24 милиарда евро за
Коментари Харесай

ЕК: 24 млрд. евро за възстановяване на селското стопанство

Европейската комисия (ЕК) предложи да отпусне 24 милиарда евро за възобновяване на селското стопанство от своя фонд „ Европейски Съюз от ново потомство “, който следва да обезпечи финансова поддръжка за възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз от 750 милиарда евро за идващите седем години. Това разгласи еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан, като показа самодейността в Европейския парламент.
" Фондът „ Европейски Съюз от ново потомство “ планува в допълнение финансиране за селскостопанския бранш на Европейски Съюз като част от Общата селскостопанска политика на съюза. Тези средства ще ни разрешат да подобрим процеса на възобновяване след рецесията в селското стопанство ", сподели еврокомисарят.
Европейската комисия показа на 27 май план за основаване на фонд за икономическо възобновяване на Европейски Съюз след пандемията от ковид. Средствата от него ще бъдат разпределени като приоритет за развиването на планове и компании, които могат да оказват помощ за реализиране на идеологическата цел на Европейската комисия - построяването на нова стопанска система на Европейски Съюз с нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година За обмисляне на погасяването на сумата до 2058 година ще е належащо да се вкарат нови налози и да се усилят вноските на страните-членки в бюджета на Европейски Съюз в бъдеще.
Сега основаването на този фонд би трябвало да бъде утвърдено от страните от общността в Съвета на Европейски Съюз и политическите партии на Европейския съюз в Европейския парламент. За да подсигурява позитивна реакция на европейските политици на тези оферти, Европейската комисия организира два или три видеобрифинга всеки ден от 28 май с пояснения на тази стратегия. При тях европейските комисари в детайли разказват проектите за бъдещото систематизиране на парите в подчинените им браншове на стопанската система и публичния живот на Европейския съюз, в случай че предлагането на Европейската комисия бъде утвърдено. 
Вижте още:
Дълъг път чака проекта за избавяне на евроикономиката
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР