Европейската комисия (ЕК) планира мерки за привличане на €45 милиарда

...
Европейската комисия (ЕК) планира мерки за привличане на €45 милиарда
Коментари Харесай

ЕС очаква €45 милиарда частен капитал за финансиране на технологични стартъпи

Европейската комисия (ЕК) възнамерява ограничения за привличане на €45 милиарда частно финансиране за софтуерни започващи компании, основани на забележителен теоретичен или инженерен прогрес, написа Reuters, цитирайки нов политически документ на Европейски Съюз. Предложенията имат за цел да оказват помощ на 27-те страни да настигнат Съединени американски щати, Япония и Южна Корея в авангардните технологии, рисковия капитал и финансирането на новаторски планове.

" Приблизително €45 милиарда финансиране могат да бъдат отпуснати до 2025 година от неизползвани досега източници на частен капитал, а разноските за листване на обществените пазари могат да бъдат понижени ", се споделя в документа.

В него написа още, че за фирмите ще бъде по-лесно и по-евтино да се листват на пазара според Закон за листингите, който ще бъде препоръчан през втората половина на годината и който е част от Плана за деяние на Комисията за съюза на финансовите пазари (CMU), разгласен през 2020 година.
 България води на Балканите по бизнес климат за стартъпи, два наши града са измежду първите 1000 в света
България води на Балканите по бизнес климат за стартъпи, два наши града са измежду първите 1000 в света

Съединени американски щати е преди всичко

За да разреши на учредителите да запазят по-голям надзор след листването, законът може също по този начин да предложи хармонизиране на правните режими, свързани със структурите на акции с двоен клас в целия Европейски съюз.

Европейска комисия предлага още показател за пол и многообразие в нововъведенията и ще издаде насоки през първата половина на идната година по отношение на другите регулации, които биха могли да включват по-свободни разпореждания за новаторските планове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР