Европейската комисия (ЕК) одобри всички направени разходи от България през

...
Европейската комисия (ЕК) одобри всички направени разходи от България през
Коментари Харесай

ЕК дава на България 15 млн. лева за борба с Африканската чума

Европейската комисия (ЕК) утвърди всички направени разноски от България през 2020 година за битка с Африканска чума по свинете (АЧС) и ще възвърне оптималния позволен % от тях, според европейското законодателство – 75%. Възстановените средства ще бъдат в размер на над 15 млн. лв..
По-рано през тази година Европейска комисия възвърне на страната ни повече от 22,5 млн. лв. за ограниченията, приложени през 2019 година
През месец ноември 2020 година в България се организира одит от Европейската комисия за оценка на ограниченията, прилагани от българските управляващи за битка със болестта.
Представителите на комисията оцениха високо правенето на междуведомствения План за надзор и попречване разпространяването на болестта Африканска чума по свинете в България през 2020 година, всички прилагани от способените органи ограничения, признатите законодателни промени и положителното съдействие сред всички заинтригувани институции в битката с чумата.
В резултат на прилаганите ограничения от началото на 2020 година досега в България се регистрира позитивна наклонност за понижаване на броя на огнищата на Африканската чума при домашни прасета спрямо 2019 година Спадът е с близо 60%, като през 2019 установените огнища са 44, а през 2020г. – 19 на брой.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР