Европейската комисия (ЕК) обяви сделка за осигуряване на още 20

...
Европейската комисия (ЕК) обяви сделка за осигуряване на още 20
Коментари Харесай

Брюксел договори още милиони дози ваксини за париране на Омикрон

Европейската комисия ( ЕК) разгласи договорка за обезпечаване на още 20 млн. дози от COVID-19 имунизацията на Pfizer/BioNTech за първите три месеца на 2022 година, с цел да поддържа страните членки, борещи се с разпространяването на разновидността " Омикрон ", осведоми ДПА.

Първите 5 млн. дози би трябвало да бъдат доставени през януари, вторите през февруари, а останалите през март, се прецизира в прессъобщение на Европейска комисия, която договаря с производителите на ваксини от името на 27-те държавни управления.
 Лондон разгласи
Лондон разгласи " огромен случай ", с цел да помогне на ударените от COVID-19 лечебни заведения поради Омикрон

Приемът в лечебни заведения и отсъствията на здравни служащи се усилват

Новото съглашение усилва общите предстоящи доставки в Европейския съюз през първото тримесечие на идната година до 215 млн. дози . Подобна договорка беше подписана с фармацевтичния колос Moderna тази седмица.

" Това ще се окаже изключително потребно за страните членки с краткосрочна потребност от спомагателни дози ваксина ", увери Комисията и добави: " Като се вземе поради предстоящото бързо повишаване на инфектираните, дължащо се на разновидността " Омикрон ", това в този момент е още по-спешно от всеки път. "

67% % от общото население на Европейски Съюз е изцяло имунизирано съгласно данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. За множеството препарати, позволени в Общността, това значи две дози.
 Заразените с Омикрон се удвояват за ден и половина до 3 дни в региони с локално разпространяване
Заразените с Омикрон се удвояват за ден и половина до 3 дни в региони с локално разпространяване

Няма доказателства за успеваемостта на имунизацията към днешна дата за Омикрон

Но редица страни членки изостават доста от това, а множеството държавни управления към този момент стартират акция за използване на подсилващи дози, което специалистите виждат като най-хубавата налична отбрана против новия вид.

Тази седмица Германия разгласи, че ще похарчи 2,2 милиарда евро, с цел да закупи спомагателните ваксини, които в този момент счита за нужни, с цел да се изправи против пета вълна от инфектирани с ковид.
 Проучване: Омикрон не е толкоз рисков за белите дробове
Проучване: Омикрон не е толкоз рисков за белите дробове

Новият вид на COVID-19 обаче е станал по-адаптивен към имунитета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР