Европейската комисия (ЕК) обяви намерението си да закупи допълнителни 100

...
Европейската комисия (ЕК) обяви намерението си да закупи допълнителни 100
Коментари Харесай

ЕК купува нови 100 милиона дози ваксини на „Pfizer”

Европейската комисия (ЕК) разгласи желанието си да закупи спомагателни 100 милиона дози ваксини от консорциума Pfizer и BioNTech, с което общият брой дози, закупени от Европейски Съюз, стига до 300 милиона. Времето за доставка не е несъмнено, заяви ТАСС, цитирайки ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
" Взехме решение да закупим в допълнение 100 милиона дози ваксини на Pfizer. Така че ще доведем дозите на тази ваксина за Европейски Съюз до 300 милиона. И още ваксини предстоят! ", написа тя в Туитър, предава БГНЕС.
Първоначалният контракт на Европейската комисия за предварителната поръчка на имунизацията на Pfizer беше дефиниран по този начин - Европейската комисия поръчва 200 милиона дози с право да разшири поръчката с още 100 милиона. Доставките на първите 200 милиона дози би трябвало да приключат до есента на 2021 година. Няма налични данни за времето на доставка на спомагателните 100 милиона дози.
Общо Европейска комисия е подписала шест контракта за доставка на ваксини с разнообразни западни фармацевтични компании. Ако всички те завършат създаването на имунизациите и ги сертифицират в Европейски Съюз, общността може да чака да получи общо до 2 милиарда дози през идващите две до три години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР