Европейската комисия (ЕК) обяви днес, че иска да бъдат прекратени

...
Европейската комисия (ЕК) обяви днес, че иска да бъдат прекратени
Коментари Харесай

ЕК поиска спиране на полетите от страните от южна Африка

Европейската комисия (ЕК) разгласи през днешния ден, че желае да бъдат прекъснати самолетните полети до Европейски Съюз от страните в южната част на Африка поради открития там нов и евентуално рисков вид на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен се споделя, че тя " предлага в тясна съгласуваност със страните членки да бъде задействана спешна спирачка за преустановяване на пътуванията по въздуха от южноафриканския район ". Англия към този момент разгласи, че от през днешния ден стопира полетите от района.

В Република Южна Африка е открит нов вид на ковид, разтревожил учените поради огромния брой разновидности в него и бързото му разпространение измежду младежи в Гаутенг, най-населената провинция в републиката.

Германия ще забрани влизането на своя територия на задгранични пасажери, идващи от Република Южна Африка поради откриването на нов вид на КОВИД-19, съобщи през днешния ден немският длъжностен здравен министър Йенс Шпан, представен от Франс прес.

Тази мярка, която влиза в действие от довечера, визира Република Южна Африка и " евентуално прилежащите й страни ", добави министърът.

Само немски жители ще бъдат допускани да влизат в Германия от тези страни, като ще се подлагат на 14-дневна карантина дори в случай че са имунизирани.

" Последното нещо, от което в този момент имаме потребност, е преместването на един нов вид, който да сътвори още повече проблеми ", изясни министърът.

Италия разгласи сходна мярка, касаеща пасажерите от южноафриканските страни - решение, което Рим счита да предложи да бъде направено годно от Европейската комисия за територията на целия Европейски съюз.

Англия разгласи по-рано, че всички полети от Южна Африка и нейните съседи - Намибия, Лесото, Зимбабве и Ботсвана ще бъдат неразрешени от 12.00 ч. по Гринуич през днешния ден.

Първият случай на зараза с новия вариант на ковид B.1.1.529 е открит в Израел при жител, завърнал се от Малави. Това разгласи пресслужбата на израелското министерство на опазването на здравето.

" Щам на ковид, открит в няколко страни в Южна Африка, е открит в Израел при жител, който се е завърнал от Малави. Освен това има подозрения за още два случая на заразяване при завърнали се от чужбина жители, които сега чакат резултатите от тестванията в изолираност ", се споделя в изказването.

Световната здравна организация заяви тази седмица, че Европа е единственият район, в който коронавирусът печели територии от средата на октомври насам. Регионът още веднъж е в епицентъра на пандемията, както беше и преди година, с 60 на 100 от международните случаи.

В същото време коронавирусът загуби територии в Близкия изток и Югоизточна Азия.

Директорът на европейското бюро на СЗО Ханс Клуге предизвести, че в случай че не бъдат взети незабавни ограничения, до пролетта Европа може да записва 700 000 нови смъртни случая, с което броят на жертвите на пандемията на континента ще доближи 2,2 милиона. Той прикани страните да засилят темпото на имунизация и да вземат други ограничения за надзор на разпространяването на епидемията, с цел да избегнат нуждата от последното средство - локдауните.

Клуге към този момент съобщи този месец, че повода за новата вълна в Европа е незадоволителната имунизация и отслабването на ограничаващите ограничения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР