Европейската комисия (ЕК) наложи глоби за общо 546 млн. евро

...
Европейската комисия (ЕК) наложи глоби за общо 546 млн. евро
Коментари Харесай

ЕК глоби за общо 546 млн. евро редица компании заради антиконкурентно поведение

Европейската комисия (ЕК) наложи санкции за общо 546 млн. евро на компании от региона на корабоплаването и на снабдители на автомобилни елементи поради тяхно антиконкурентно държание, оповестява организация Ройтерс.

В ролята си на контролен орган по конкуренция на Европейския съюз, Европейска комисия съобщи, че е наложила санкции на корабоплавателните компании CSAV, K-Line, WWL-EUKOR и NYK за общо 395 млн. евро по обвиняване за основаването на картел в морския превоз на нови коли и камиони.

Тези компании координираха цените, разпределяха клиентите и разменяха сензитивна комерсиална информация, се показва в днешното изказване на Европейска комисия.

Комисията добави, че на корабната компания MOL не е била наложена санкция, защото тя е предизвестила Европейска комисия за съществуването на картел.

В същото време немската компания Bosch и японският снабдител NGK бяха санкционирани с общо 76 млн. евро по обвинявания за продан на информация за цените на пазара на автомобилни запалителни свещи, до момента в който Bosch и Continental бяха санкционирани с други 75 милиона по обвинявания, че двете компании са обсъждали продажбите на спирачни системи за немски автомобилни производители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР