Европейската комисия (ЕК) може да не поднови договорите за ваксини

...
Европейската комисия (ЕК) може да не поднови договорите за ваксини
Коментари Харесай

ЕК може да не поднови договорите за ваксини с AstraZeneca и Johnson&Johnson

Европейската комисия (ЕК) може да не възобнови договорите за ваксини против Covid-19 с фирмите AstraZeneca и Johnson&Johnson. Това оповестява италианският ежедневник " Ла Стампа ", базирайки се на източник от италианското здравно министерство.

" Европейската комисия, съгласно водачите на доста страни на Европейски Съюз, реши, че договорите с фирмите, произвеждащи вирусни векторни ваксини, които са годни за настоящата година, няма да бъдат възобновени при приключването им ", написа вестникът, представен от Ройтерс.

Според информацията Брюксел по-скоро ще се концентрира върху имунизациите за Covid-19, употребяващи иРНК технология като тези на Pfizer и Moderna.

Говорител на Европейска комисия сподели, че не може да разяснява договорни въпроси и че остават отворени всички варианти , с цел да се подготвим за идващите стадии на пандемията, за 2022 година и по-късно.

Освен това източник на Ройтерс е показал, че Европейска комисия търси уточнения от Johnson&Johnson по отношение на " изцяло непредвиденото " известие на компанията за закъснения при доставките на ваксини за Европейски Съюз, декларира представител на Европейски Съюз пред Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР