Европейската комисия (ЕК) и „Газпром“ в близките дни ще проведат

...
Европейската комисия (ЕК) и „Газпром“ в близките дни ще проведат
Коментари Харесай

ЕК и „Газпром“ приключват антимонополното дело до дни


Европейската комисия (ЕК) и „ Газпром “ в околните дни ще проведат среща за споразумяване на антимонополното дело против съветската компания без предявяване на обвинявания.

Това излиза наяве от известие на организация Ройтерс, която се базира на свои източници.

Според източниците, затварянето на делото за нарушаване от страна на „ Газпром “ на антимонополното законодателство на Европейски Съюз ще стане през идващите две седмици. Единият от източниците оповестява даже точната дата, в която Европейска комисия ще разгласи края на делото – 24 май.

Разследването от страна на Европейска комисия във връзка с „ Газпром “ стартира публично през 2011 година, след осъществяване на обиски на клиенти и на дъщерните компании на съветския газов тръст в 10 страни от Европейски Съюз. По случая бяха конфискувани над 150 хиляди броя документи.

Европейската комисия през 2015 година изпрати публично съобщение за искания към „ Газпром “ във връзка със корист с преобладаващо състояние на пазара на газ в Централна и Източна Европа и определяне на несправедливи цени.

Както се отбелязва Европейска комисия не счита да приключи следствието във връзка с „ Газпром “, без да предяви обвиняване изключително след контрактуваните отстъпки, които е подготвен да реализира съветската компания. Предложенията бяха изпратени до Европейската комисия през март 2017 година „ Газпром “ изрази единодушие за обвързване на цената на газа с главните цени на газовите хъбове в Западна Европа, във Франция, Германия и Италия, а също по този начин ще обезпечи опция за преразглеждане на цените на всеки две години.

Компанията се съгласи да изключи от договорите възбраната за трансгранична препродажба. „ Газпром “ поема тези задължения за осем години. В подмяна на спазването на тези условия Европейска комисия няма да предяви никакви финансови наказания против съветската компания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР