Европейската комисия (ЕК) готви съдебни действия срещу AstraZeneca поради проблеми

...
Европейската комисия (ЕК) готви съдебни действия срещу AstraZeneca поради проблеми
Коментари Харесай

Брюксел се подготвя за съд с AstraZeneca


Европейската комисия ( Европейска комисия ) готви съд ебни дейности против AstraZeneca заради проблеми с доставката на ваксини. Това заяви " Политико ", съобщи БГНЕС.

Според източници, Комисията е повдигнала въпроса на среща на представители на страните от общността в сряда, по време на която болшинството е оповестило желание да поддържа завеждането на дело против производителя заради недоволства за неуспех а в доставки те на обещаните дози от лекарството. Същността на това произвеждане е да задължи AstraZeneca да даде на страните-членки на Европейски Съюз дозите ваксина, посочени в контракта.

AstraZeneca провокира гнева на Европейски Съюз през януари, когато съобщи, че няма да може да предложи на блока броя предстоящи в началото дози. До края на първото тримесечие компанията достави 30 милиона дози на страните от Европейски Съюз, вместо 100 милиона дози, заложени в нейния контракт. Недостигът мощно попречва имунизационните акции в страните от Европейски Съюз.

Компанията разгласи, че ще достави към 70 милиона дози до края на второто тримесечие на годината, когато трябваше да достави всички 300 милиона дози, обезпечени от контракта с Европейски Съюз. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР