Европейската комисия /ЕК/ е завела преди няколко дни съдебен иск

...
Европейската комисия /ЕК/ е завела преди няколко дни съдебен иск
Коментари Харесай

Александър Дунчев: ЕК е завела съдебен иск срещу България заради горските заменки

Европейската комисия /ЕК/ е завела преди няколко дни правосъден иск против България поради горските заменки . Това заяви в обществената мрежа Фейсбук природозащитникът и някогашен депутат Александър Дунчев .

„ Стана белята. “

Така той разяснява тази вест, цитирайки изявление на ръководителя на Правната дирекция в Министерството на земеделието и храните в Народното събрание преди ден. Дунчев е безапелационен, че искът идва на фона на предизвестията , които са отправяли със „ Зелени закони “, че ще се стигне точно до такава степен.

„ Всъщност, за този риск предупредихме още 2020-2021 година, когато разкрихме по какъв начин страната занижи с фалшификации размера на противозаконната държавна помощ при заменките от 1 милиарда на 80 млн. лева, по какъв начин за това оказа помощ дъщерна компания на Министерство на земеделието и храните и по какъв начин след това в съда с още подправени пазарни оценки тези 80 млн. лева се стопиха до няколко милиона, които най-после Национална агенция за приходите ще отпише като несъбираеми “ , безапелационен бе още Александър Дунчев.

Той уточни, че точно тези причини са изложени и в правосъдния иск на Еврокомисията против България. Там е посочено също по този начин, че срокът за осъществяването на решението на Брюксел от 2014 година е била една година и не е спазен. Ето какво още сподели Дунчев по този мотив:

„ Държавата се прави на луда 9 година и се пробва да лъже европейците, по този начин както всекидневно лъже българския народ. Пробвахме с положително. Пробвахме с писмо. Помогнахме и с разбор, и със данни. Предлагахме и хрумвания, и експертиза. И не става. И не щат. Дано в този момент се вразумят, както обединихме през вчерашния ден сили с КЗХГ в отбрана на Закона за горите против желае на заменкаджиите в Конституционния съд. Апропо, в този момент разбрахте ли за какво са завели желае до този съд – с цел да им отбрани собствеността на открадното, преди Европейска комисия да ни осъди да им се разтрогнат заменките. “

„ Имаме безусловно седмици преди делото и месец-два, преди да ни осъдят. Е да, милионите на Европейска комисия ще ги платим. Асен ще изтегли още един заем, та кой ли ги брои…
Но природата – тези неповторими плажове, дюни и гори, които откраднаха от всички нас – тях ще би трябвало сами да защитим, и да се борим до последно! “ , акцентира още Александър Дунчев. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР