Европейската комисия (ЕК) е взела решение да не продължава антидъмпинговите

...
Европейската комисия (ЕК) е взела решение да не продължава антидъмпинговите
Коментари Харесай

ЕК няма да продължи митата за внос на слъневи батерии от Китай


Европейската комисия (ЕК) е взела решение да не продължава антидъмпинговите мита за вноса в Европейски Съюз на слънчеви акумулатори от Китай, излиза наяве от известие на регулатора.

„ Отчитайки нуждата както на производителите, по този начин и на тези, които употребяват или внасят слънчеви панели, комисията реши, че е в полза на Европейския съюз да се откаже от тези ограничения “, се споделя в известие на Европейска комисия. Очаква се отводът от митата за импорт на слънчеви панели да подкрепи постигането от Европейски Съюз на задачите в региона на възобновимата сила.

Европейска комисия през декември 2013 година антидъмпингови и антисубсидиращи мита за вноса на слънчеви акумулатори от Китай за период от две години. Митата бяха обновени през месец март 2017 година за 1,5 години, които изтекоха в нощта против трети септември.

За въвеждането на мита от 30 % върху вноса на слънчеви акумулатори от Китай оповестиха през януари и от Съединени американски щати. Управляващите в Съединени американски щати се мотивираха с това, че за интервала от 2012 до 2016 година китайският износ на слънчеви акумулатори за страната е повишен с 500 %, а цените внезапно са спаднали – с към 60 %, което е принудило американските компании на практика да прекратят производството на територията на Съединени американски щати. Китай през август се обърна към Световната комерсиална организация (СТО) по отношение на тези мита.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР