Европейската комисия (ЕК) е съгласна с изискванията на някои страни

...
Европейската комисия (ЕК) е съгласна с изискванията на някои страни
Коментари Харесай

ЕК е съгласна с изискванията на страните ваксините да се разпределят прозрачно

Европейската комисия (ЕК) е съгласна с условията на някои страни от Европейския съюз (ЕС) да популяризират сред европейските страни съразмерно на тяхното население . Това се споделя в изказване на Европейска комисия, публикувано в Брюксел в отговор на писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от пет страни от Европейски Съюз - България, Австрия, Латвия, Словения и Чехия, в което се изисква Среща на върха на Европейски Съюз за разискване на казуса за справедливото систематизиране на имунизациите от новия ковид сред членовете на общността, написа ТАСС.
" Разпределението на дозите на ваксини по предварителни съглашения за публични поръчки беше осъществено въз основа на транспарантен развой. Европейска комисия се съгласява с неотдавнашните изказвания на редица държави-членки, че най-справедливото решение за разпределението на имунизациите е съразмерно размер на популацията на всяка страна . за всички предварителни контракти за продажба. Това е заслужено решение, защото вирусът заразява еднообразно на всички места, във всички елементи на Европейски Съюз ", се споделя в документа.
 ЕМА: Няма доказателства за връзка сред имунизирането и гибелта на дамата в Австрия ЕМА: Няма доказателства за връзка сред имунизирането и гибелта на дамата в Австрия
Засега няма нищо, което да допуска, че имунизацията е причина за гибелта на една жена и болестта на двама души, които са получил...
В същото време Европейска комисия акцентира, че страните от Европейски Съюз „ са решили да се отдалечат от предлагането на Европейска комисия, като прибавят еластичност, която ви разрешава да постигнете съглашение за друго систематизиране на дозите, като се вземат поради епидемиологичната обстановка и потребностите от имунизация на всяка страна. В сходство с тази система, в случай че държава-членка реши да не поеме пропорционалното систематизиране, дозите се преразпределят сред другите заинтригувани страни. Ако страните желаят да се върнат към пропорционалната основа, те ще би трябвало да реализират съглашение ", се показва в документа.
Какво желаеха петте страни, може да си припомните ТУК:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР