Европейската комисия е взела решение за отпускане на близо 2.26

...
Европейската комисия е взела решение за отпускане на близо 2.26
Коментари Харесай

ЕК ще отпусне 2,26 млн. евро за преодоляване на щетите от наводненията в Бургаско

Европейската комисия е взела решение за разпределяне на близо 2.26 млн. евро от фонд „ Солидарност “ за превъзмогване на вредите от наводненията в интервала 25-30 октомври 2017 година на територията на Област Бургас, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Заявлението за разпределяне на средствата беше подадено от България на 11.01.2018 година Предложението на Европейската комисия би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и от Съвета на Европейски Съюз, което се чака да се случи при започване на месец септември тази година.
Предоставените от фонд " Солидарност " на Европейски Съюз средства ще допринесат за понижаване на разноските на страната за възобновяване на съществена социална инфраструктура.
Като страна-членка на Европейския съюз Република България има право да получи поддръжка от фонд „ Солидарност” за превъзмогване на последствията от естествени бедствия. До момента страната е кандидатствала за разпределяне на безплатна финансова помощ от фонда за покриване на част от незабавните ограничения за справяне с последствията от три бедствия: двете наводнения от м. юни и края на м. юли 2014 година и бедствието по отношение на тежките зимни условия от началото на 2015 година
Общата отпусната досега помощ от Европейска комисия, народен координатор на която е заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, е в размер на 36 млн. лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР