Европейската комисия е върнала българския план за възстановяване с 43

...
Европейската комисия е върнала българския план за възстановяване с 43
Коментари Харесай

Точка по точка: Брюксел разби на пух и прах плана ни за възс...

Европейската комисия е върнала българския проект за възобновяване с 43 страници забележки към него. Това излиза наяве от формалните документи, на които се базира

В него се показва, че Европейска комисия приветства това, че българският проект за възобновяване и резистентност съдържа редица значими детайли за промени., само че в някои области упоритостта на проекта изоставала от равнището на ангажираност, належащо за справяне в допустима степен с проблемите у нас.

От Брюксел обръщат по-специално внимание на това, че липсват ясни и по-категорични задължения за декарбонизация на стопанската система, в това число във въглищните райони и да прекъсване на централите там. Планът трябвало да включва влизането в действие на упорит закон за декарбонизация и явен, категоричен ангажимент за извеждане от употреба на някои от най-замърсяващите лигнитни централи.

Корпоративната държавна рамка за Българския енергиен холдинг (БЕХ) би трябвало да бъде поправена по този начин, че кръстосаното субсидиране в границите на групата да не забавя или попречва задачата за декарбонизация и по-конкретно, че финансирането се употребява единствено за ограниченията, посочени в проект, споделят още от Европейска комисия.

Според вицепремиера по европейските средства Атанас Пеканов обаче в забележките нямало нищо притеснително и България щяла да отговори на всички.




Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР