Европейската комисия е утвърдила днес предложение как да се използват

...
Европейската комисия е утвърдила днес предложение как да се използват
Коментари Харесай

ЕК готова с предложение как да бъдат използвани приходите от запорираното в ЕС руско имущество

Европейската комисия е утвърдила през днешния ден предложение по какъв начин да се употребяват приходите от запорираното в Европейския съюз руско имущество поради войната в Украйна. Това заяви зам.-председателят на комисията Вера Йоурова на конференция след седмичното съвещание на еврокомисарите, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12200
Тя означи, че предлагането следва да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз и до тогава няма да бъде показано на обществото. По нейните думи с това предложение Европейска комисия извършва условие на Европейския съвет от октомври. Повече не мога да кажа през днешния ден, добави Йоурова, като посочи, че новите ограничения се преглеждат като част от европейските наказания против Москва.

По публични данни в Европейски Съюз са запорирани към половината имущество на съветската страна в чужбина (общо 579 милиарда евро) и към 30 милиарда в благосъстоятелност на съветски жители. Европейски Съюз обмисля по какъв начин приходите от това имущество да бъдат ориентирани за възобновяване на Украйна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР