Европейската комисия е силно разтревожена от процесите, които се случват

...
Европейската комисия е силно разтревожена от процесите, които се случват
Коментари Харесай

Психологически тренинги учат български ученици как да се държат при терористична атака в училище

Европейската комисия е мощно разтревожена от процесите, които се случват в европейското общество във връзка с високите равнища на експанзия, изключително в просветителната система. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ специалистът по антитероризъм Румян Русев.

В края на предходната година в границите на европейска стратегия в 409 учебни заведения из страната бяха извършени психически тренинги за предварителна защита и поддръжка при изключителни обстановки като терористично нахлуване. В тях участваха над 200 хиляди възпитаници и те бяха първите у нас и света въобще, тъй като такава методика е основана за първи път. По думите на Румян Русев смисълът на основаването на такива стратегии е да се намерят решения, с които, в изискванията на рецесия, образованието и животът могат да продължат.

Самата методика съставлява психически модели на държание за оценка на ситуацията, на личното положение на децата, както и на личността, която е против тях и е в ролята на нападател или агресор, изясни още специалистът. Той изясни, че тренировките са включвали и осъзнаване и схващане на вярното и допустимо държание за учениците по този начин, че това да избави живота им.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР