Европейската комисия е решила да започне процедура за нарушение срещу

...
Европейската комисия е решила да започне процедура за нарушение срещу
Коментари Харесай

Европейската комисия започва три наказателни процедури срещу страната ни

Европейската комисия е решила да стартира процедура за нарушаване против България за неспазване на отговорностите за съобщаване на избрани данни за сигурността на доставките на газ, оповестяват от Европейска комисия.

Европейските правила плануват страните от Европейски Съюз да разполагат с проект от ограничения за премахване или ограничение на заплахите за доставките на газ, както и ограничения при положение на спиране на тези доставки. Тези проекти се обновяват, оповестяват и оповестяват на Европейска комисия на всеки четири години, предава Българска телеграфна агенция.

Първата смяна трябваше да бъде на 1 март 2023 година, само че до през днешния ден  България към момента не е показала нужните документи на комисията . Според Европейска комисия нашата страна не е изпълнила отговорностите си и в този момент има два месеца за отговор и премахване на минусите. При липса на приемлив отговор комисията може да реши да продължи със последващи стъпки по наказателната процедура, се разяснява в известието.

Втора наказателна процедура

Европейската комисия реши да предяви иск пред Съда на Европейския съюз против България и още 5 страни членки за това, че за това, че не са завършили преразглеждането на своите проекти за ръководство на речните басейни, изисквани според Рамковата инструкция за водите и на проектите за ръководство на риска от наводнения, изисквани според Директивата за наводненията.

Съгласно Рамковата инструкция за водите страните членки би трябвало да актуализират и рапортуват своите проекти за ръководство на речните басейни на всеки шест години.

През февруари 2023 година Комисията изпрати публични уведомителни писма, а по-късно, през септември 2023 година, и стимулирани мнения до всички страни, които не бяха актуализирали и преразгледали тези проекти. Въпреки известния прогрес шестте страни към момента не са изпълнили отговорностите си по едната или по двете наставления.

България и Ирландия към момента не са докладвали напълно третите проекти за ръководство на речните басейни.

Трета наказателна процедура

Европейската комисия реши да стартира произвеждане за определяне на нарушаване като изпрати в допълнение публично уведомително писмо до България, заради това че не е транспонирана напълно в националното законодателство Директивата по отношение на процесуалните гаранции за децата, които са обвинени или обвинени в границите на наказателното произвеждане.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР