Европейската комисия е препоръчала на Северна Македония даване на дата

...
Европейската комисия е препоръчала на Северна Македония даване на дата
Коментари Харесай

Брюксел: Доволни сме от напредъка на Скопие

Европейската комисия е предложила на Северна Македония предоставяне на дата за начало на договаряния за пълноправно участие в Европейския съюз, съобщи сръбското радио Б92.

В документа на Брюксел е било изразено удовлетворение от напредъка на Скопие в битката против корупцията на всички равнища, правосъдната промяна, върховенството на закона, както и административната промяна. Въз основа отчета Европейска комисия е предложила на страните от 27-те да да предложат на балканската страна дата за начало на договарянията за влизане в Европейски Съюз. Държавниците от блока са насрочили съвещание в Брюксел на 24 март 2020 година Една от точките, заложени в дневния ред, е била участието на Северна Македония в Европейски Съюз.

Илхан Кючюк в Северна Македония месец преди решаващия Евросъвет

Франция е блокирала даването на дата за Северна Македония за началото на договарянията сред Скопие и Брюксел през предходната година. Президентът на западноевропейската страна Еманюел Макрон по-късно е декларирал, че може да промени мнението си при позитивна оценка от страна на Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР