Европейската комисия е одобрила разходи до 30 млн. лв. за

...
Европейската комисия е одобрила разходи до 30 млн. лв. за
Коментари Харесай

Загубите в туризма заради COVID-19 ще бъдат компенсирани с до 30 млн. лв.

Европейската комисия е одобрила разноски до 30 млн. лева за подкрепяне на туристическия бранш. Това оповестиха от Министерството на туризма.

Мярката е по краткотрайните европейски правила за държавната помощ, които бяха облекчени с началото на пандемията. Средствата ще бъдат отпускани безплатно за сдруженията, отчели спад в оборота си от най-малко 30% през предходната година спрямо 2019 година Те ще получават помощ, равна на до 20% от годишния им оборот за 2019 година или до 1,8 млн. евро. Помощта ще би трябвало да бъде обезпечена до края на декември.

В края на предишния месец ведомството на Стела Балтова уведоми Европейската комисия за създадена мярка, с която да бъдат подкрепени фирмите от туристическия бранш, които изпитват ликвидни усложнения заради пандемията от COVID-19. Одобрението на мярката е станало през вчерашния ден на съображение на Временната рамка за ограничения за държавна помощ в поддръжка на стопанската система в изискванията на следващия гърмеж на епидемията.

Средствата по тази мярка са от отпуснатите 70 млн. лева в поддръжка на туризма и са част от повсеместен пакет от ограничения, който има за цел да компенсира дефицита на ликвидни средства, пред който е изправен бизнесът поради епидемията от COVID-19, уточняават още от Министерството на туризма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР