Европейската комисия e купи.d 200 робота за дезинфекция, които ще

...
Европейската комисия e купи.d 200 робота за дезинфекция, които ще
Коментари Харесай

ЕК предоставя 200 робота за дезинфекция на европейски болници

Европейската комисия e купи.d 200 робота за стерилизация, които ще бъдат доставени на редица лечебни заведения в Европа. Те могат да дезинфекцират общоприетите стаи за пациенти, като употребяват ултравиолетова светлина като по този метод спомагат за попречване и понижаване на разпространяването на вируса. Процесът се управлява от оператор, който се намира отвън пространството за стерилизация, с цел да се избегне всякакво излагане на ултравиолетова светлина, а всяка такава стерилизация трае към 15 минути. Болници от множеството страни членки към този момент са изразили необходимост и интерес да одобряват тези роботи, съобщиха от пресцентъра на Европейска комисия. 

" Европа остана устойчива и солидарна по време на актуалната рецесия и даде отбрана на жителите на Европейски Съюз. След като осигурихме свободното придвижване на здравно съоръжение и производството на маски, в този момент подхващаме спомагателни съответни дейности. Ще внедрим роботи за стерилизация в лечебните заведения, тъй че нашите жители да могат да се възползват от тази евентуално животоспасяваща технология ", съобщи комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон. 

" Разработването на технологии може да сътвори сили за смяна и виждаме добър образец за това в роботите за стерилизация. Приветствам това деяние, с цел да се помогне на нашите лечебни заведения в Европа да понижат риска от заразяване — значима стъпка за ограничение на разпространяването на ковид ", разяснява изпълнителният зам.-председател на Европейска комисия Маргрете Вестегер. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР