Европейската комисия е готова да въведе мита върху американските стоки

...
Европейската комисия е готова да въведе мита върху американските стоки
Коментари Харесай

ЕК готви мита върху американски стоки на стойност 20 милиарда долара

Европейската комисия е подготвена да вкара мита върху американските артикули на стойност 20 милиарда $, в случай че Вашингтон наложи мита върху вноса на коли. Това съобщи еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом пред изданието Dagens Nyheter, съобщи.

„ Надяваме се, че няма да се стигне до там и ще успеем да намерим решение. Ако не, Еврокомисията готви задоволително дълъг лист с огромен брой американски артикули. Става дума за 20 милиарда $ “, съобщи Малмстрьом.

Съединени американски щати по-рано вкараха мита на вноса от трети страни, в това число от Европейски Съюз, на стоманената и алуминиева продукция. Реакцията на Европейска комисия не закъсня: стартира спор със Съединени американски щати в СТО, въведени бяха спомагателни мита от 25% върху редица американски артикули, като дънки и бърбън, създавани в щати, следени от Републиканската партия на президента Доналд Тръмп.

В отговор Вашингтон заплаши да вкара нови мита. Този път в размер на 20% върху колите, внасяни от Евросъюза. Това болно ще удари по най-голямата стопанска система в общността – Германия. По-късно през днешния ден стопанинът на Белия дом Доналд Тръмп ще беседва с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР